Privacybeleid

Weldraad neemt uw privacy zeer serieus. In deze verklaring vindt u meer informatie over ons privacybeleid.

Persoonlijke gegevens

  • Gegevens: alle data die uit uw bezoek af te leiden is, zoals uw IP-adres, browsertype en het afkomstadres (de pagina via waar u op deze website kwam)
  • Persoonsgegevens: gegevens die te herleiden zijn tot u als natuurlijk persoon, zoals uw naam, adres of email-adres.

Weldraad kan uw persoonsgegevens, voor zover u die verstrekt, opslaan voor toekomstig gebruik, maar zal nooit persoonsgegevens aan derden verstrekken. Uw gegevens worden versleuteld opgeslagen uitsluitend gebruikt voor het bijhouden van uw persoonlijke account, het verwerken van toekomstige bestellingen en (indien u expliciet heeft aangegeven deze te willen ontvangen) het versturen van eventuele nieuwsbrieven.

Overige gegevens, zoals uw IP-adres of browsertype, kunnen door Weldraad of een vertrouwde derde partij verzameld worden voor statistische doeleinden. Deze gegevens zullen en kunnen nooit gekoppeld worden aan persoonsgegevens zoals uw naam of email-adres. Alle gegevens die u met ons deelt, worden door Weldraad versleuteld opgeslagen.

Algemeen principe

In het algemeen kunt u het grootste deel van onze website-inhoud bezoeken en lezen zonder dat u persoonlijke gegevens hoeft op te geven.

Cookies

Cookies zijn kleine tekstbestandjes die gegevens vast kunnen houden, zodat die van pagina tot pagina meegenomen kunnen worden of gebruikt kunnen worden voor het genereren van statistische gegevens. Weldraad of een vertrouwde derde partij kan internet-cookies op uw computer plaatsen.

Indien u liever geen cookies ontvangt, kunt u dit in uw browser instellen. Voor de meest gebruikte browsers vindt u hier meer informatie: Firefox, Internet Explorer 6 en 7 of IE 8, Safari 3.0, Google Chrome (Engels), Opera (Engels). Let op! Uw browser moet de cookies van Weldraad accepteren om bestellingen te kunnen plaatsen en om uw account te kunnen bekijken en/of aan te passen. Ook kan het afwijzen van cookies van derde partijen die bij het betaalproces betrokken zijn, dit proces belemmeren.Wilt u cookies helemaal uitsluiten? Dat kan via de instellingen van uw browser (internetprogramma). Meer informatie over cookies en het uitschakelen van cookies vindt u op veiliginternetten.nl.


Functionele cookies

Functionele cookies zijn momenteel nodig om een website te laten werken. Een voorbeeld van een functionele cookie is het opslaan van de producten die de bezoeker in het winkelmandje plaatst. Ook als je ‘ingelogd blijven’ aanvinkt bij het inloggen, worden cookies geplaatst. Bij een later bezoek word je dan automatisch ingelogd, wat voor veel gebruikers erg prettig werkt. Deze voorbeelden vallen in de categorie functionele cookies. Voor het plaatsen van functionele cookies hoef je volgens de wet geen toestemming aan de bezoeker te vragen.

Voor het plaatsen van functionele cookies hoef je geen toestemming te vragen.

Analytische cookies

Diensten zoals Google Analytics maken gebruik van analytische cookies. Door middel van deze cookies krijgen eigenaren van websites inzicht in het gebruik van hun website. De privacy van de bezoeker blijft met deze analytische cookies gewaarborgd. Met deze data kunnen websites geoptimaliseerd worden, waardoor je de gebruikerservaring voor bezoekers kunt verbeteren.

Voor analytische cookies die worden gebruikt om het verkeer op een website te analyseren, hoef je geen toestemming aan de bezoeker te vragen. Hierover moeten bezoekers wel geïnformeerd worden in een cookie- of privacyverklaring.

Over analytische cookies moet je bezoekers informeren.

Tracking-cookies

Tracking-cookies, ook wel marketingcookies, zijn cookies die binnen een domein of over verschillende domeinen gebruikt worden om surfgedrag van de bezoekers vast te leggen. Hiermee kunnen uiteindelijk gerichte aanbiedingen gedaan worden. Een bekend voorbeeld hiervan zijn de remarketingcampagnes van Google AdWords. Niet alleen Google AdWords maakt gebruik van tracking-cookies, ook socialmedia-accounts, nieuwsbrieven en partnersites maken gebruik van deze cookies. Voor het bijhouden van persoonsgerichte gegevens is toestemming vereist. Nadat een gebruiker geaccepteerd heeft dat cookies worden bijgehouden, mogen deze cookies worden geplaatst.

Voor tracking-cookies moet je toestemming vragen.

Cookies van websites van derden
Bij bepaalde onderdelen van de website zetten websites van derden cookies. Het gaat dan om handige extra’s: zoals een Google-plattegrond met interactieve routebeschrijving, een 'like'-knop van Facebook, of de mogelijkheid om iets door te twitteren. Door deze cookies 'weet' de website die u bekijkt, of u bij Google, Facebook of Twitter bent ingelogd. Op het plaatsen van deze cookies hebben wij geen invloed.

Derde partij: Google Analytics

Google verzamelt via Weldraad statistische gegevens. Deze gegevens worden opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google voldoet met zijn privacybeleid geheel aan de EU-normen en de GDPR (General Data Protection Regulation). Google zal deze gegevens alleen afstaan aan derden indien zij daartoe verplicht wordt volgens de wet. Google kan deze gegevens ook nooit koppelen aan persoonlijke gegevens omdat Weldraad die gegevens niet verzendt. Deze onpersoonlijke statistische rapporten zullen eventueel aan derden verstrekt worden als dit volgens Google in het belang van haar gebruikers is. Het afwijzen van cookies van Google heeft geen invloed op de werking van deze website. Het privacybeleid van Google vindt u hier. Ondanks het feit dat Weldraad alleen anonieme gegevens verstrekt als van Google Analytics gebruik wordt gemaakt, heeft Weldraad toch de Gegevensverwerkingsovereenkomst van Google mbt Google Analytics geaccepteerd.

Derde partij: Google reCaptcha

Om onszelf tegen geautomatiseerde aanvallen (bots) te beschermen, maakt Weldraad gebruik van Goole reCaptcha. Het gebruik van Google reCaptcha is onderworpen aan de Google Privacy Policy and Terms of Use. Weldraad heeft hiermee ingestemd en is dienovereenkomstig verplicht u hiervan op de hoogte te stellen.

Derde partij: MailChimp

Verwerking gegevens nieuwsbrief

Voor de verwerking van de gegevens is met Mailchimp een verwerkersovereenkomst gesloten. De gegevens worden niet gedeeld met andere partijen. Verwerking van de gegevens vind plaats op basis van toestemming door de gebruikers. De aanmelding is vrijwillig en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden via de koppeling in de e-mails. In dat geval worden uw naam en e-mailadres verwijderd en zullen we u niet langer dit soort e-mails sturen, tenzij u zich opnieuw aanmeldt.

Derde partij: Rosehosting

De webwinkel van Weldraad wordt ge-host op een Managed Virtual Private Server door RoseHosting, dat gevestigd is in St Louis, Missouri, USA.  Zij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van de omgeving waarin Weldraad functioneert en zijn zo een bij uitstek vertrouwde Derde Partij. Om dit te waarborgen heeft RoseHosting een uitgebreide privacy policy, die volkomen voldoet aan de Privacy Shield Framework tussen de USA en de EU. In dit kader heeft Weldraad een Data Processing Agreement (verwerkersovereenkomst) met RoseHosting afgesloten.

Contactformulieren

Als u contact met ons wilt opnemen met behulp van onze contact- en ondersteuningsformulieren, dient u uw contactgegevens op te geven (invoervelden met een *). Wij verwerken of gebruiken deze gegevens uitsluitend wanneer dit nodig is om met u in contact te komen of om u de gewenste informatie te verstrekken. Het staat u vrij aanvullende informatie op te geven in de velden die niet met een * worden aangeduid. Ook deze informatie wordt uiteraard in overeenstemming met het relevante beleid voor gegevensbescherming verwerkt.

Doel en grondslag gegevensverwerking

Het doel is de bezoeker een zo prettig mogelijke tijd in onze webwinkel te bezorgen en eventueel een verkoopovereenkomst af te sluiten. Verwerking van de gegevens vind plaats op basis van een gerechtvaardigd belang.

Bewaartermijn en verwerking gegevens

De verwerkte gegevens worden bewaard totdat de toestemming daarvoor wordt ingetrokken.

Een deel van de via de site en nieuwsbrief verkregen data wordt buiten de EU verwerkt.

Rechten van betrokkenen

Iedereen van wie wij gegevens hebben verzameld kan ons verzoeken:

- inzage te geven in verzamelde persoonsgegevens

- correcties aan te brengen in de eigen gegevens

- de verwerking te staken en/of de gegevens te verwijderen

- de persoonsgegevens over te dragen (‘data export’)

Het staat iedere betrokkene een vrij een klacht in te dienen bij een toezichthouder over de manier waarop Weldraad gegevens verwerkt en/of betrokkenen informeert.

Een toezichthouder is bijvoorbeeld de Autoriteit Persoonsgegevens.

Juridische noodzaak

Hierbij delen wij u mede dat wij uw persoonlijke gegevens indien wij daartoe wettelijk verplicht zijn bekendmaken aan overheidsinstellingen, rechterlijke instanties of organen voor wetshandhaving, of ter bescherming van de openbare veiligheid of een willekeurige persoon, of ter voorkoming of beëindiging van een activiteit die wij als onwettig beschouwen.

Wijzigingen

Weldraad behoudt zich het recht voor om deze Privacyverklaring aan te passen. Wijzigingen zullen op deze pagina duidelijk als zo danig vermeld worden.