Breiweek op Texel

Breiweek op Texel    Nieuwe datum in het voorjaar van 2019 volgt

5 dagen breien op Texel

Tijdens deze 6-daagse breiweek is er gelegenheid om naast vakantie te vieren, je breivaardigheid een nieuwe impuls te geven.

Dit jaar is al de 4de keer dat we deze Breiweek organiseren en inmiddels hebben we enige ervaring waaruit we kunnen putten. Hiermee hebben we een mooi aanbod van workshops uitgekozen die we deze week zullen aanbieden.

We zullen een breed scala aan workshops geven, waarin we een aantal basistechnieken op verschillende niveaus zullen aanbieden. Dus ook als je het al eens gedaan hebt zul je zeker uitgedaagd worden en weer nieuwe dingen leren.

Naast het aanbod van de workshops kun je natuurlijk vrijelijk aan je eigen project werken. De kennis die de cursisten onderling uitwisselen is een zeer waardevolle bron.

De workshops die in de loop van de week aanbod komen zijn:

Sequence Knitting: we differentiëren vanaf de uitleg van de techniek tot en met het werken met verschillende kleuren en het shapen van driehoeken.

De techniek van het top-down knitting: we differentiëren vanaf de uitleg van een basis patroon, en de daarin gebruikte Engelse breitermen tot en met een aantal mouwinzetten zoals de raglan mouw, de contiguous set-in-sleeves methode en eventueel een kabeltje of een lacepatroontje langs de raglanmouw.

Fair Isle breien: De techniek van het inbreien van kleuren en motieven. We differentiëren vanaf het continentaal breien met 1 en 2 draden op een vinger, tot en met het overbruggen van 3 of meer steken met de kleur die niet aan bod is. 

Sokken breien: we differentiëren in de verschillende hielen vanaf de simpele Hollandse hiel tot een mooie Afthertought hiel, maar we hebben ook tal van inspirerende patronen van sokken bij ons waar je naar hartenlust uit kan zoeken en mee kan beginnen.

Randjes en kantjes haken: we differentiëren vanaf een kreeftensteekje tot en met een klassiek kanten randje.

Op breiwerk borduren: we leren een aantal borduursteken waarmee we met restjes wol en of borduurgaren op een gebreid kledingstuk of een ander stuk naar keuze gaan borduren.


Wij hebben tijdens de Breiweek het verwennen van de deelnemers hoog in het vaandel. Zo maken we van alle maaltijden een klein feestje en hoef je er zelf niets voor te doen;) We koken zoveel mogelijk met lokaal eten en we hebben veel ervaring met vegetarisch koken. Uiteraard houden we rekening met eventuele diëten.

Waar:

De verblijfplaats voor de Breiweek Texel is een groot huis van Landal Greenparks in de Sluftervallei.

Prijs: € 725 op basis van verblijf in een 2-persoonskamer. Inbegrepen in de prijs: alle maaltijden en lekkers tussendoor, de workshops en het gebruik van oefengaren en breinaalden. Niet inbegrepen zijn de reiskosten van en naar Texel, alcoholische versnaperingen en het materiaal voor het eigen project.

Bereikbaarheid Texel:

Texel is een andere wereld, en toch zo dichtbij; in een kleine twee uur ben je vanuit hartje Amsterdam aan de koffie/thee op Texel. De boot gaat op de halve uren vanaf Den Helder naar Texel van 6.30 tot 21.30 en op de hele uren van Texel naar Den Helder van 6.00 tot 21.00, voor meer info:
Veerdienst Texel

Ga je mee? Inschrijven:

Inschrijfformulier Breiweek Texel    

Minimaal 14 en maximaal 20 deelneem(st)ers.

* Aan het eind van de inschrijfperiode kunnen we kijken of er ruimte is om tegen een meerprijs een klein aantal kamers als 1-persoonskamers te boeken.

* Eenvoudig direct online bestellen kan ook : hieronder (wel graag het inschrijfformulier invullen).Product vergelijk (0)


Breiweek Texel

Breiweek Texel

B..

€ 725,00 Excl. BTW: € 599,17

Weergeven 1 t/m 1 van in totaal 1